Pastakastike

Minimalistinen, herkullinen pastakastike

Arvioitu valmistusaika: 1h

Ainekset

  • 1kg tomaattipyreetä (2x500g)
  • Nippu basilikaa
  • Valkosipulia, 6-10 kynttä
  • Oliiviöljyä, reilu 1dl
  • Kuivaa chiliä
  • (Paistettua jauhelihaa)

Tarvikkeet

  • Normaalikokoinen kattila
  • Pieni kasari tai liemikattila
  • Tarttumaton paistinpannu

Valmistus

Kaada tomaattipyreet isompaan kattilaan ja laita pienelle lämmölle. Hämmennä vähän väliä, ettei pala pohjaan.

Riko valkosipulinkynnet painamalla niitä veitsen lappeella. Kaada oliiviöljy kasariin. Lisää basilikanlehdet, murskattu chili ja valkosipulit öljyyn. Keitä matalalla lämmöllä kunnes basilika on kuivaa ja valkosipulit kullanruskeita. Kaada siivilän läpi tomaattipyreen sekaan.

Hauduta ja hämmennä seosta kunnes öljy ei enää erotu. Tähän menee yleensä noin puoli tuntia.

Siivilään jääneet palat voi laittaa lautaselle naposteltavaksi.

Keitä pasta, mutta jätä se minuuttia tai kahta vajaaksi. Ota 2-3 kauhallista kastiketta paistinpannulle ja nostele yhden hengen pasta-annos sekaan. Jos käytät jauhelihaa, pistä kourallinen tai pari sekaan. Heittele annosta pannulla jotta se ilmaantuu ja saa kermaisemman koostumuksen.

Kaada lautaselle ja tarjoa.