Chilihillo

Lusikoitavaa chiliä

Arvioitu valmistusaika: 1,5h

chilit

Muokattu Guardianin reseptistä

Ainekset

  • Reilu 300g tuoreita chilejä
  • 1kg hienosokeria
  • Pektiiniä
  • 400ml siideriviinietikkaa

Muut tarvikkeet

  • Hillopurkkeja
  • 5l kattila
  • Soseutin

Esivalmistelut

Mittaa reilu 5g pektiiniä ja sekoita hienosokeriin.

Keitä purkit ja kannet erillisessä kattilassa. Ota syrjään ja pidä veden alla kunnes hillo on valmista.

sterilointi

Valmistus

Leikkaa chilien tyvet pois, halkaise ja poista siemenet sekä suurin osa valkoisesta lihasta.

ilman siemeniä

...

Perattuna chilejä pitäisi olla noin 250g. Ei ole kovin tarkkaa. (Alkuperäisen reseptin mukaan 200g riittää mutta nyt lisätään vähän potkua ja makua.)

noin 250g

Pilko chilit sopivan pieniksi ja soseuta.

chilinpaloja

soseutettu

Laita aineet kattilaan:

  • sokeri ja pektiini
  • soseutettu chili
  • etikka

kaikki sekaisin

Keitä ja sekoita noin 15m verran. Keitos saa kuohua ihan kunnolla.

keitos

Hillo on valmista kun se jähmettyy kylmälle lautaselle. Jos keittämistä jatkaa muutaman minuutin pitempään, tulos on gelatiinimaisempi.

Kaada hillo purkkeihin. Vie ensin joksikin aikaa huoneenlämpöön tai ulos jäähtymään, ja kun purkit eivät enää ole kuumia, siirrä jääkaappiin.

hillopurkit

lähikuva

Säilytys

Pysyy hyvänä jääkaapissa jopa puolikin vuotta. Ellei lopu ensin.