Lusikoitavaa chiliä
Arvioitu valmistusaika: 1,5h
Muokattu Guardianin reseptistä
Ainekset
- Reilu 300g tuoreita chilejä
- 1kg hienosokeria
- Pektiiniä
- 400ml siideriviinietikkaa
Muut tarvikkeet
- Hillopurkkeja
- 5l kattila
- Soseutin
Esivalmistelut
Mittaa reilu 5g pektiiniä ja sekoita hienosokeriin.
Keitä purkit ja kannet erillisessä kattilassa. Ota syrjään ja pidä veden alla kunnes hillo on valmista.
Valmistus
Leikkaa chilien tyvet pois, halkaise ja poista siemenet sekä suurin osa valkoisesta lihasta.
Perattuna chilejä pitäisi olla noin 250g. Ei ole kovin tarkkaa. (Alkuperäisen reseptin mukaan 200g riittää mutta nyt lisätään vähän potkua ja makua.)
Pilko chilit sopivan pieniksi ja soseuta.
Laita aineet kattilaan:
- sokeri ja pektiini
- soseutettu chili
- etikka
Keitä ja sekoita noin 15m verran. Keitos saa kuohua ihan kunnolla.
Hillo on valmista kun se jähmettyy kylmälle lautaselle. Jos keittämistä jatkaa muutaman minuutin pitempään, tulos on gelatiinimaisempi.
Kaada hillo purkkeihin. Vie ensin joksikin aikaa huoneenlämpöön tai ulos jäähtymään, ja kun purkit eivät enää ole kuumia, siirrä jääkaappiin.
Säilytys
Pysyy hyvänä jääkaapissa jopa puolikin vuotta. Ellei lopu ensin.